ROTTISAR

Alla inlägg den 26 maj 2009

Av anne-lie - 26 maj 2009 20:27


Idag var det dax för Natus simning, äntligen tyckte nog killen.. han älskar att simma och busa i bassängen hos Kerstin. Full i bus när han kom hem och hungrig !!


I går försökte min lilla prins para sig med en grand danois tik. Hela "grejen" ute ur fodralet och försökte verkligen få damen i fråga på plats.. hon löpte inte ens med Natus skulle helt enkelt para sig.. han har aldrig gjort så där förut så den damen måste ha varit något helt extra. Stackar´n full med könshormoner och så dyker en vacker tik upp i samma storlek som Natus, hur skulle dom valparna se ut, typ jätteskallar med höga ben och en tanig kropp !! oj oj.. men lugn, Natus ska inte stå för en blandraskull, han ska få en noga utvald tik som har gått igenom mattes och husses STORA förstoringsglas och ALLT ska noga granskas. Om han någon gång ska få paras så ska det vara noga valt och planerat. Men Natus tyckte nog att det var dax att få testa lite, typiskt tonårspojkar, eller hur ??


Idag satt jag och vovvarna ute på altanen en stund och värmde oss i solen, då kom en skata gående på våran gräsmatta. Jag kollade på Jezzie och mycket riktigt hade hon fått syn på skatan men hon låg alldeles stilla och bara tittade på fågeln. Såg riktigt intresserad men lugn ut, skatan gick och småhoppade på gräset och plockade med näbben och donade på, jag funderade på hur länge Jezzie skulle kunna hålla sig innan hon bara måste "leka" med skatan. Natus tittade bara, han brydde sig inte alls. Dom är ju van fåglar eftersom vi har undulaten Wilma men det är lite annorlunda med en större fågel som är ute och skuttar omkring på gräsmattan. Skatan kom närmare och närmare Jezzie, fågeln såg hundarna men den verkade inte vara rädd alls men DÅ rusade Jezzie upp från altanen och fick jakt i blicken.. hej å hå ! sån fart pippin fick. Natus bestämde sig för att det var nog bäst att göra som Jezzie, så han rusade också upp och hoppade runt på gräsmattan men han verkade inte veta vad dom höll på med, lite virrigt kollade han på Jezzie precis som om, vad ska vi göra , varför springer vi ??  Skatan hann förstås flyga iväg men Jezzie satt och stirrade upp i luften och släppte inte fågeln med blicken föränn fågeln flög ur sikte..


Jezzie och Natus har lekt "sök matte" inne i huset nu på eftermiddagen, dom verkligen älskar den leken. Jag får gömma mej på alla möjliga ställen och dom tävlar om vem av dom som hittar matte först. Dom blir så uppspelta när vi leker den leken och dom har roligt det märks.


När vi är ute brukar barnen gömma sig inne i skogen och Natus brukar leta reda på dom. Jezzie kan tyvärr inte leka den leken längre ute pga att hon har börjat smita när hon är lös. Fattar inte varför hon har blivit så, hon har varit lös förut utan problem men nu kan hon bara sticka och skiter fullständigt i vad jag säger, så irriterande !! Men nu missar hon alla roliga saker pga sitt beteende.


Nu ska vi gå en promenad, hoppas att det har slutat regnat. Detta konstiga väder bara fortsätter, sol, moln, regn, blåst..  ser ut som helgens väder skulle bli väldigt bra men innan dess hinner det väl ändras till dåligt/växlande väder..


Hej hopp / Anne-Lie


Ovido - Quiz & Flashcards