ROTTISAR

Alla inlägg den 2 mars 2010

Av anne-lie - 2 mars 2010 16:07

Ännu en natt med täta bajsningar. Klockan 22, 00, 02, 02.30 och 07. Klockan halv åtta åkte husse in med Jezzie som det var bestämt, hon ska vara inlaggd hela dagen och ta prover och få näringsdropp. Jag pratade med Hasse efter han hade lämnat henne där, han berättade att dom funderade på att sätta in penecillin på henne !!!! jag tror att jag blir galen, hur hade dom tänkt att hennes mage ska klara det ??  kanske dom hade tänkt att ge direkt i blodet... ja jag vet inte och det känns som om veterinären inte vet själv. Jezzie visar sig ganska pigg trots allt, i morse visade hon att matlusten finns där och man känner sig så grym när man inte ger henne något. Att hon visar sig pigg är nog pga att vi ville att dom skulle ge henne näringsdropp eftersom jag inte hinner med att vätska upp henne i den takt som hon förlorar vätska. Hon har magrat ordentligt mycket . Hon är så tapper min underbaraste goaste Jezzie, som hon kämpar och trots allt så är hon glad ialla fall nu när hon inte har vätskebrist.


Hon kom precis hem... hon har inte bajsat på hela dagen där.. jippie !!!! hon har fått sit dropp och alla prover såg bra ut. Hon hade varit lite stressade över att bli lämnad i bur.. inte så konstigt med  tanke på att hon är inte van att sitta i bur och inte vara utan sin husse eller matte. Men hon hade lugnat sig efter ett tag, säger dom i alla fall :-)  Nu har hon en stor bulle på halsen/nacken efter att ha fått vatten insprutat som en liten vätske reserv. 


Nu ska hon inte få mat men imorgon om hon nu inte bajsar mera diarre ska hon få börja med dietfoder en tesked åt gången blandat med vatten 1 gång i timman. Precis nu när hon kom hem så bajsade hon diarre !! så typiskt att det skulle komma hemma och inte där ! Kanske glädjen att komma hem satt lite extra fart på tarmarna. Nu ligger hon och slickar sina framben, kanylen har suttit där och på den andra sidan har det tagits prover. Hon är rakad på vänster bakben men blåa stygn på 3 ställen, båda frambenen har hon bandage efter nålar och en stor bula i nacken efter vätske sprutan. Men hon är lika vacker ändå !!


Nu ska hon få vila och mysa med sin matte, jag skriver mera ikväll om det händer något. / Anne-Lie   

Ovido - Quiz & Flashcards