ROTTISAR

Alla inlägg den 4 mars 2010

Av anne-lie - 4 mars 2010 17:25

Det har varit två lugna nätter nu, härligt ! Jezzie har sovit och snarkat hela nätterna. Matte har också sovit bra men har vaknat till och från för att kolla in Jezzie. Hon har visat att aptiten har kommit tillbaka men hon får bara äta en tesked med dietfoder/timme. Hon tycker nog att matte är bra snål. Jobbigt att äta när hon ser och känner doften av våran mat. Man nästan smygäter...


Natus han håller på som vanligt och vill bara pussa på sin Jezzie, hon tillåter lite pussar men sedan säger hon till på skarpen och Natus står där olycklig och undrar vad han har gjort för fel.


Hon äter lite A-fil också, A-fil har Jezzie ätit sedan hon var valp och hon älskar det. Hon brukar gå fram till kylskåpet och stirra på dörren och sedan stirra på mej, öppna då matte !! när jag öppnar dörren till kylskåpet brukar jag spela lite ovetande och lyfta upp olika saker och fråga henne om det är detta hon vill ha hon visar inte en min förränn jag tar i A-filen då slickar hon sig runt hela munnen och visar med hela kroppen att -JA MATTE ! DEN VILL JAG HA !!.. Nu när hon är nyopererad så ligger hon för det mesta i sin biabädd inramad av kompostgaller men hon kan göra sig förstådd även där, hon får en speciell hunger röst, litet konstigt skall som hon aldrig använder sig av annars.


Veterinären ringe igår morse för att kolla hur natten hade varit. Hon berättade att Jezzie hade skött sig så bra när hon var inlaggd, hon accepterade att dom tog prover och satt in kanyler osv. hon bjöd som vanligt på pussar, go tjejen till och med gosas när hon är sjuk. Dom tyckte att hon var en väldigt social och trevlig tjej trots sin hälsa. Hon är verkligen en speciell tjej, så starkt psyke och så hjärtligt snäll trots allt hon har gått igenom. Måste skryta lite över henne då jag tycker att hon är värd det. Det är inte alla hundar som skulle vara så här "lättsamma" när dom är sjuka och har "otrevliga" minnen från veterinärbesök.


Vi fortsätter att ge henne mediciner mot magen men hon får inte äta smärtstillande och inflammationshämmande mediciner på ett bra tag trots att hon är nyopererad men hon visar inte någon speciell smärta i knät, tror hon hade ondare innan operationen.


Nu ser det lovande ut med Jezzies mage, nu vågar jag tro på att vi kan åka till Borlänge som planerat. Min mamma ska bo här med Jezzie och barnen och Hasse, jag och Natus åker ner till Borlänge och sover på hotell... härligt men en mini semester. Vi ska ställa Natus på rottis utställningen i samband med årsmötet. Andrietta och Tomas med en hög hundar ska också åka och vi har bokat rum nära varandra. Så roligt med härliga människor som resesällskap !!

Andrietta kanske får äran att ställa Natus igen då det gick så väldans bra sist.. Hasse kanske kan ställa en söt valp i stället som tack för hjälpen eller så avlöser dom varandra i fall det blir mycket spring i ringen... Men vad vet man denna gång kanske det blir ett blått band och då blir det inte mycket spring. Roligt ska vi ha i allla fall. Äta lite och snack  en massa goja..


Ha det bra nu / Anne-Lie 

Ovido - Quiz & Flashcards