ROTTISAR

Alla inlägg under juni 2009

Av anne-lie - 14 juni 2009 11:42


Jisses vilket väder, ösregn hela natten och hela förmiddagen. Jezzie vill inte gå ut när det regnar så här mycket. Hon verkar kunna hålla sig hela dagen om hon måste.. Jag tvingade ut henne på gården och hon skyndade göra det hon skulle och in igen !!  Natus bryr sig inte så mycket han klagar inte.


Tur att jag klippte gräsmattan igår medans det var någorlunda väder.


Jennifer är på fotbolls kup i Hogdal (Stavat ?) och där ösregnade det hela dagen i går. Stackars fotboll spelare, dom var genomblöta allihopa. Hur ska skor och kläder hinna torka tills matcherna i dag??  Men det verkar gå bra i alla fall för hennes lag, sämst två blir dom men dom siktar på att vinna..Hasse är också med i Hogdal, han är medtränare  och Samantha sover hos mormor i helgen, vovvarna och jag har varit ensamma hela helgen förutom unulaterna då  förstås. Det var lite svårt att komma till ro för Jezzie och Natus första natten, dom ville ha hela familjen samlad, som det brukar vara men jag försökte förklara att dom kommer sedan och tillslut somnade dom . Lite extra vaktig blir dom alltid när husse är borta så man känner sig väldigt trygg med två vaktiga rottisar hemma.


Jezzie har varit lite dålig i magen sista dagarna, beror säkert på rimadylen som hon har ätit nu. Hon brukar få problem med magen då. Nu har vi avslutat kuren och hon är lite bättre både i magen och benet.


Just nu har Jezzie och Natus en brottningsmatch på vardagsrummets golv.. undra vem som vinner ?? !  självklart är det Jezzie, den damen ger sig aldrig. Matte får vara domare så att det går lugnt till med tanke på hennes ben. Men lite roligt måste hon få ha också. Efter dom har lekt klart brukar dom ta en puss stund, då ligger dom båda två på golvet och slickar varandra runt munnen.. gopropparna mina.


Natus har varit väldigt dålig på att äta igen, vet inte vad det beror på. Vet inte om någon löptik just nu. Han är så här denna mannen. Äter dåligt titt som tätt.. Benrangel som han är..


Ja, vad ska man göra en sådan här tråkig dag ?? regn regn regn.. det blir lite gömma godis och leksaker som stimulans åt vovvarna, kanske lite "söka" matte också men gömställena börjar ta slut nu här hemma.. men roligt har dom i alla fall när vi leker inne också.


Middag ska fixas och så lite städning förstås, det kommer man inte undan när man har fåglar och hundar hemma..


Ha en bra dag / Anne-Lie

Av anne-lie - 11 juni 2009 21:14


Regnet har gjort att dom äckliga mördarsniglarna har kommit fram igen på den väg som vi brukar ta våra promenader på. det kryllar av dom, vill inte kliva på något så äckligt. Jag hittade våran första snigel hemma också för två dagar sedan, har inte sett några förut så nu är det dax att göra något åt dom tvåkönade varelserna..


Glassbilen har sin vanliga rutt på torsdagar här i området och Jezzie blir som galen när hon hör truddelutten..

hon skäller och små morrar, så där har hon gjort sedan hon var liten och vi får henne inte att sluta. Hon har till och med fått hälsa på glassbilen och chauffören för att hon skulle förstå vad det var som lät men inte slutar hon för det, galen som bara den blir hon. Man blir ganska galen själv på alla truddelutter som dom hinner spela på sin tur i området, det hörs länge och väl och Jezzie hörs länge och väl också !! Natus har inte tagit efter som tur är, man blir lite orolig att han ska ta efter hennes ovanor men än så länge är det lugnt.


I dag har jag skurat hundarnas matplaster, fogen på klinkergolvet blir ganska skitig efter alla matstuder och vattendrickandet slutar alltid med en liten pöl efter Natus, hål i läpparna tror jag att ha lider av. Han är duktig att sprätta runt med maten också, väggen är ganska prickig med matstänk men nu är det skurat och fint.


Lite städning i hela huset blev det också, skolavslutning i morgon och vi ska äta tårta med mormor, farfar och stora syster Sandra. Lite mindre hundhår på golvet kan vara bra när det kommer lite påhälsning..


Nu till något annat, satt och tittade lite på olika hemsidor och man blir rent av förskräckt över hur en del människor avlar på sina hundar. Man undrar vad dom tänker när dom avlar på en hund som inte är MH testad inte röntgad och ingen i hundens syskonkull har heller gjort det.. Man avlar hur som helst anser jag, tänker inte på rasens bästa. Vad tänker dom när dom gör en sådan parning ?? Vad är det som lockar så mycket att man inte kan låta bli. Ser mer och mer konstiga parningar som verkar helt obetänkta, pang på bara och hoppas att det blir många valpar, sedan säljer man till vem som helst och har ingen som helst kunskap att dela med sig till valköparna och inte föjer man upp kullen heller. Alla borde ta sig en rejäl tänkestund innan dom gör en parning, passar kombinationen både mentalt och exteriört, hälsostatus i nära släktled, kolla upp ärftliga saker och har man bra valpköpare till valparna.. Det är mycket som man ska tänka på innan man parar tycker jag och tack och lov så finns det seriösa som tänker så men det är skrämmande många som inte gör det.. Lika viktigt är det som hundköpare att man tänker igenom sitt beslut väldigt noga innan man köper en hund. Mycket saker att kolla upp för en hundköpare också, en hund är inget man "chansar" på att köpa och lämna tillbaka eller säljer vidare om det inte fungerar, visst finns det fall där det är det ända alternativet.Men det är samma här allt för ofta ser man annonser på blocket där hundar säljs pga olika orsaker och oftast är det ingen "problemhund". Det är klart har man inte den tid som hunden behöver så får den det säkert bättre hos någon som har den tiden men många tänker inte sig för innan köpet, en hund behöver MYCKET !! och det ska man veta INNAN köpet.


Nu blev det väldigt mycket "predikan".. hiih !! men när man är så hundkär som jag är så reagerar man starkt på vissa händelser..


Hoppas att det blir bättre väder imorgon så barnen slipper få regn på skolavslutningen..


Ha det bra / Anne-Lie

Av anne-lie - 9 juni 2009 16:03


I går köpte jag två förpackningar med färska grisknorrar,

när jag gick till kassan så ser jag hur två personer tittar på mej och funderade nog vad jag skulle ha grisknorrarna till.. typ, ska du äta DOM ??!!  ja ja fundera på ni bara tänkte jag...

Väl hemma så stoppade två glada rottisar in sina huvuden i matkassen och nosarna gick som bara den.. det luktar gott, väldigt gott i din matkasse matte !!..

Blicken på dom när jag lade upp alla knorrarna på plåtarna är en syn för sig.. att man kan se så uppmärksam ut, ögonen och öronen helt på spänn..

Det blir lång väntan för dom innan dom får smaska, ca 15 timmar tog det denna gången i ugnen. Dom ska "torka" på låg värme länge. Det luktar som julskinka i hela huset och det är väldigt frestande för två sugna rottisar.

Så här blev resultatet..

 

Nu ska dom svalna och sedan frysas in. Det blir perfekt att ta fram en frusen knorr när det är varmt någon dag, svalkar bra.

Natus och Jezzie fick smaka så fort dom var svalna nog..


Gott..mmmmm mums tyckte Natus, snart slut !! matte finns det fler ?? !! 


I går fotade vi lite nya sommarbilder, här blev ett på lilla Jezzie och stora Natus. Man kanske inte ser hur stor Natus är när han är ensam på bild men här med Jezzie så ser man hur stor killen är..

Höjden och skallen finns men vi väntar fortfarande på bredden.. han är sen men han kommer inte vara klar före 4 års ålder. Stora killar behöver lite mera tid att hinna växa klart i hela kroppen. Det är tur att det inte går för fort, risken för många olika växtrubbningar finns då. Vilket som så är han i alla fall världens goaste och finaste prins i mattes och Jezzies ögon.


I dag har vi varit ute mest hela dagen, myst ute på tomten.

Perfekt väder för hundarna, lagomt varmt och lagomt med vind. I kväll ska vi försöka oss på en cykeltur, bara jag mår lite bättre så sätter vi igång med ett cykelpass Natus och jag. Hoppas hinna med ett pass i sandtaget också, blir nog i morgon eftermiddag, bara husse har tid.


Nu ska middagen fixas till den snart hemkomna familjen.


Ha det bra och glöm inte skriva en kommentar, det är så många som läser bloggen men nästan ingen lämnar någon hälsning.. snyft..!!


Anne-Lie






















Av anne-lie - 7 juni 2009 20:33


Idag åkte husse Natus och Samantha till Härnösand för att spåra med Natus och massa andra rottisar. Samantha tyckte det var skoj att följa med, bra att lära sig i tid hur man gör.Hon hade även fått vara "figge" i sök momenten.

Hon mådde nog som en prinsessa bland alla rottisar..


Natus hade spårat perfekt enligt husse, duktiga Natus !!

Han tycker om att arbeta med nosen och älskar att spåra.

Att leta saker är också något han tycker om.


Jennifer har varit på klassresa i helgen så Jezzie och jag har varit ensamma hemma hela dagen. Mysigt att få rå om varandra, att det är bara hon och jag är inte så vanligt längre sedan Natus blev en i familjen.

Vi åt en glass ute på altanen, varsinn glass skulle det vara och hon skyndande att äta upp sin så hon skulle hinna smaka lite på mattes också !!

Efter glassen låg hon på gräsmattan och spanade in fåglar och vad våra grannar pysslade på med..


Hon har även lekt med vatten spridaren !! en mer tokig tös får man leta efter när en vattenspridare finns i närheten!!

Hon blir alldeles vild och galen. Jag kan inte vattna blommorna med vattenslangen om Jezzie är i närheten för då ska hon dit direkt och leka.


Jag har fortsatt med att rensa i slänten, ogräs överallt..

ryggen känns som en krok nu efter att stått böjd en halv dag och plockat ogräs, brännässlor och tistlar hittade jag också. Fina härliga små märken över armarna som bevis finnes !!


Spola och skura altanen och utemöblerna har hunnits med också, allt gult frömjöl skulle bort få se hur länge det tar innan det gula har hittat hit igen..


I morgon börjar sista skolveckan sedan är det sommarlov för barnen. Skoj tycker Jezzie och Natus, alltid någon att leka med. Vi får hoppas på en fin sommar med sol och bad.


Nu ska kaffekoppen fyllas med gott nykokt kaffe, ha en bra vecka.. / Anne-Lie 


Av anne-lie - 6 juni 2009 14:40



Vi börjar med att hissa den svenska flaggan, det är ju den 6 juni och Sveriges nationaldag. Inte för att vi gör något speciellt av denna dag men en flagga kan man ju hissa i alla fall..


Vädret är sådär i dag, sol ibland men kallt i luften.Saknar den riktiga sommar värmen.


I morse lade vi två spår åt Natus och medans spåren mognade så tränade vi lydnad. Spåren gick superbra, han tog alla pinnar men kunde inte hålla sig för att kissa en gång, detta med att inte kissa i spåret är svårt när man är hane men tikar kan också kissa det har Jezzie visat men hon är väldigt revir stark hund så det hör väl till då att kissa lite här och där.


I går hade jag storstädning på hundarnas bia bäddar, ner i badkaret och skrubbade dom med såpa så nu luktar dom gott och är rena och fina. Jag brukar torka av dom en gång i veckan och damsuga dom men ibland måste man ta en storrengöring som vi gjorde igår.


Alla leksaker har fått sig en rengöring också, alla dragkamps trossar har tvättats och bollar och pipsaker har legat i vatten och blivit rena och fina igen.


Nu ska gräsmattan klippas och blommor rensas, varför kan man ju undra, det växer upp nytt ogräs på några minuter känns det som ..


På måndag är det dax för den lokala rottweilerklubbens styrelsemöte, denna gång ska vi vara hos Jenny. Då får man gossa lite med Bosse och Tjugi, dom är precis som Jezzie och Natus, buffar på en så att man kliar och gossar med dom hela tiden.


Jezzie fortsätter med sin rimadyl och hon haltar mindre nu men jag blir så aktsam när det gäller vad hon får göra eller inte, känns så tråkigt att hon inte får eller kan göra allt som man skulle vilja .. men huvudsaken att hon visar gott mod och glädje och det gör hon. Hon är verkligen en kämpe min Jezzie. Alltid go och glad, full av kärlek och är en underbar vän som jag aldrig vill vara utan.


Nu ska jag ut och fixa, sedan hoppas jag på en god middag. Kanske gubben kan trolla fram något gott ?? !!


Ha en bra nationaldag och helg / Anne-Lie


Av anne-lie - 4 juni 2009 17:03


Vart tog solen och värmen vägen ? Kändes som det vore höst när jag och Jezzie tog en promenad i förmiddags, det blåste kallt och det kom lite regn också.. brrrr!!  nä fram med solen och värmen igen..


Jezzie är lite bättre i haltningen men hon går på rimadyl en vecka nu för att se om det blir bättre. Vet inte vad det är som spökar men det kommer och går.. ibland är det så dåligt att hon inte vill sätta ner benet och hon kan inte resa sig eller lägga ner sig själv, jag blir alldeles förstörd när jag ser henne på det viset. Om man bara visste vad det är, är det samma problem som innan operationen eller är det något annat. Det konstiga är att redan dagen efter så är det mycket bättre och då tänker jag att det kanske är en streckning.. men men.. fortsättning följer alldeles säkert, brukar vara så med Jezzie.


Natus mår i alla fall som en prins.. försökte gömma sig igår när han såg att det var dax för öronrens.. vill gärna inte göra rent öronen på det viset men han kommer sakta fram ändå fastän han inte tycker om det. Lite godis och kel efteråt och allt är bra igen..


Idag har husse varit och köpt mera klassfoder och som vanligt har jag två väldigt närgångna hundar när jag ska lägga in klassen i frysen, -ska vi hjälpa dej matte ??!!

Natus har nu ätit både klass och sitt vanliga foder ett bra tag nu men inget händer på vågen. Den killen är svår att lägga på lite vikt, tänk om matte hade samma problem !!


I går körde Natus och jag lite apport träning och det gick som det brukar, han gör allt och lite till.. han vill gärna springa ett ärevarv med apporten innan han kommer till mej med den. Nästan hela tiden gör han så, vet ine hur jag ska få bort det. Han springer och skuttar och ser så glad ut med apporten i munnen, precis som han tänker, "kom och ta den då, matte ! " Att inte leka det är svårt för en kille som älskar att leka. Han kan leka hur bra som helst alldeles själv ute på gården. I bland ser man en skuttande Natus med en boll eller något annat i munnen springande förbi fönstret, fram och tillbaka, fullt med glädjeskutt och bus springer han länge och har så roligt alldeles själv.. go killen.


Nu blir det inget mer bloggande idag, ha det bra alla läsare/ Anne-Lie


Av anne-lie - 1 juni 2009 14:29


Ännu en solig och varm dag men lite mera vind idag..

Natus tycker nog att det fläktar skönt.


Altandörren står öppen hela dagarna nu och hundarna går in och ut som dom vill, väldigt vackert inne på golven nu kan jag säga, gult frömjöl, maskros"fluff" som har blåst in..

getingar att jaga med en tidning flera gånger per dag blir det också !! Natus låg på altanen alldeles nyss och blev alldeles gul på den sidan som hade legat mot altangolvet..

detta gula frömjöl som det verka finnas hur mycket som helst av, spolar man rent altanen så tar det bara en stund så är det ett lager med gult mjöl där igen.


Jezzie blir störd när hon ska sova sin skönhetssömn ute, det kommer antingen flugor eller maskros"fluff" och landar på henne och det kittlar till.. lilla sötnosen min hon är för söt där hon ligger i solen och mår gott.


Nu är det dax att jaga en geting igen.. Ha en bra dag / Anne-Lie


Ovido - Quiz & Flashcards