ROTTISAR

Alla inlägg den 11 juni 2009

Av anne-lie - 11 juni 2009 21:14


Regnet har gjort att dom äckliga mördarsniglarna har kommit fram igen på den väg som vi brukar ta våra promenader på. det kryllar av dom, vill inte kliva på något så äckligt. Jag hittade våran första snigel hemma också för två dagar sedan, har inte sett några förut så nu är det dax att göra något åt dom tvåkönade varelserna..


Glassbilen har sin vanliga rutt på torsdagar här i området och Jezzie blir som galen när hon hör truddelutten..

hon skäller och små morrar, så där har hon gjort sedan hon var liten och vi får henne inte att sluta. Hon har till och med fått hälsa på glassbilen och chauffören för att hon skulle förstå vad det var som lät men inte slutar hon för det, galen som bara den blir hon. Man blir ganska galen själv på alla truddelutter som dom hinner spela på sin tur i området, det hörs länge och väl och Jezzie hörs länge och väl också !! Natus har inte tagit efter som tur är, man blir lite orolig att han ska ta efter hennes ovanor men än så länge är det lugnt.


I dag har jag skurat hundarnas matplaster, fogen på klinkergolvet blir ganska skitig efter alla matstuder och vattendrickandet slutar alltid med en liten pöl efter Natus, hål i läpparna tror jag att ha lider av. Han är duktig att sprätta runt med maten också, väggen är ganska prickig med matstänk men nu är det skurat och fint.


Lite städning i hela huset blev det också, skolavslutning i morgon och vi ska äta tårta med mormor, farfar och stora syster Sandra. Lite mindre hundhår på golvet kan vara bra när det kommer lite påhälsning..


Nu till något annat, satt och tittade lite på olika hemsidor och man blir rent av förskräckt över hur en del människor avlar på sina hundar. Man undrar vad dom tänker när dom avlar på en hund som inte är MH testad inte röntgad och ingen i hundens syskonkull har heller gjort det.. Man avlar hur som helst anser jag, tänker inte på rasens bästa. Vad tänker dom när dom gör en sådan parning ?? Vad är det som lockar så mycket att man inte kan låta bli. Ser mer och mer konstiga parningar som verkar helt obetänkta, pang på bara och hoppas att det blir många valpar, sedan säljer man till vem som helst och har ingen som helst kunskap att dela med sig till valköparna och inte föjer man upp kullen heller. Alla borde ta sig en rejäl tänkestund innan dom gör en parning, passar kombinationen både mentalt och exteriört, hälsostatus i nära släktled, kolla upp ärftliga saker och har man bra valpköpare till valparna.. Det är mycket som man ska tänka på innan man parar tycker jag och tack och lov så finns det seriösa som tänker så men det är skrämmande många som inte gör det.. Lika viktigt är det som hundköpare att man tänker igenom sitt beslut väldigt noga innan man köper en hund. Mycket saker att kolla upp för en hundköpare också, en hund är inget man "chansar" på att köpa och lämna tillbaka eller säljer vidare om det inte fungerar, visst finns det fall där det är det ända alternativet.Men det är samma här allt för ofta ser man annonser på blocket där hundar säljs pga olika orsaker och oftast är det ingen "problemhund". Det är klart har man inte den tid som hunden behöver så får den det säkert bättre hos någon som har den tiden men många tänker inte sig för innan köpet, en hund behöver MYCKET !! och det ska man veta INNAN köpet.


Nu blev det väldigt mycket "predikan".. hiih !! men när man är så hundkär som jag är så reagerar man starkt på vissa händelser..


Hoppas att det blir bättre väder imorgon så barnen slipper få regn på skolavslutningen..


Ha det bra / Anne-Lie

Ovido - Quiz & Flashcards