ROTTISAR

Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Solen skiner och det är varmt..

Av anne-lie - 30 juni 2009 19:55


Så irriterande, skrev ett inlägg och så försvann det hela..

Okej bara att börja om från början.


Vi har varit och badat med hundarna nästan varje kväll dom senaste dagarna. Skönt med ett svalkande dopp.

På dagarna här hemma så har dom sin egna lilla plask pool och vattenspridaren som håller dom lite svalare. Ett jätte parasoll och en glasspinne fungerar också som en svalkare i värmen.

 

Natus hinner före till pipen men egentligen är Jezzie snabbare på att simma än Natus men hon är en smart tjej. Varför simma som attans när man kan låta andra göra jobbet !? jag tar i alla fall pipen av honom, lätt som en plätt.


I dag låg jag och solade när det helt plötsligt blev skugga över mej, öppnade ögonen och där stod Natus och hängde sin hjätte skalle över mej, den skallen kan ge skugga !

Ni skulle ha sett hur han såg ut från mitt håll, ni som har sett Natus vet att han har mycket halsskinn och även lite skinn över i ansiktet, allt detta hängde nu över hans ansikte när han hängde ner sin skalle över mej. Han såg ut som en Shar-pei..

Han ville gosa med matte, det var på tiden att det skulle gosas tyckte min gopropp. Det är jobbigt när matte är i solen och där vill inte Natus vara men är man gos sugen så är man. Han lade sig ner brevid mej och vi kramades i solen.


Jag måste ringa vetten igen pga Jezzies ögon även Natus har fått rinniga ögon. Antingen har han smittats av Jezzie som ofta får inflammation i ögonen pga allergin och entropionen, eller så måste han spola rent tårkanalen.


Hasse och jag har bestämmt att till hösten blir det en operation till för Jezzie på hennes armbåge för det är inte bra. Skulle tro att det ligger någon mer benbit lös som spökar. Vi vill inte operera nu i sommarvärmen för risken för infektioner är väldigt stora då. Vi vill även att Jezzie ska få njuta av sommaren i den mån hon kan. Simma och leka med vattnet går ju bra. Blir hon sämre då får vi naturligtvis åka ner tidigare.


Måste även vaccinera båda vovvarna mot kennelhosta nu också. Det är 1 år sedan sist och den sprutan ska tas varje år.


På fredag åker Katharina, Jazza och jag till Ullånger. Monika ska få bjuda på sommarfika och vi ska mysa med Aslan och Jambo. Det blir en trevlig liten utflykt. Hoppas att vädret blir lagomt.


Vi tänder ett ljus för Jezzies underbara mamma Qaramelle som har fått somna in 11 år gammal. En dam som man aldrig glömmer. Jezzie har ärvt sin mammas fina egenskaper och dom båda har det lilla extra som gör dom speciella i mångas ögon.Tack Qaramelle för alla goa stunder vi har haft tillsammans och tack för Jezzie..



Nu blir det inget bloggande på ett tag. Vi tar ett sommaruppehåll och återkommer senare i sommar eller om något speciellt har hänt.


Trevlig sommar / Anne-Lie


 
 
AnnCatrin

AnnCatrin

7 juli 2009 21:55

Hallå!
ja det känns inte så lockande att dra iväg och bada.....;0)....nåja...vi får tänka på grödorna och bönderna som behöver lite väta...sommaren kommer igen!
kramen AC och nakenhunden Aston

http://anncatrin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anne-lie - 20 december 2010 21:15

  Tog en promenad med Natus i eftermiddag men jag tog visst fel, jag hade Nalle Puh med mej, Natus måste ha stannat hemma   . Natus lyssnar alltid så bra när man har honom lös ute men idag så hade han fluff i båda öronen !! Anledningen var nog att ...

Av anne-lie - 9 oktober 2010 22:54

  Har glömt att skriva att jag har en ny blogg nu som heter   http://www.annerotts.bloggplatsen.se   där kommer jag i fortsättningen blogga vidare om våra underbara rottisar och om familjen. Välkommen ... ...

Av anne-lie - 27 juli 2010 14:39

  Har varit dålig på att blogga i sommar. Värmen har varit otrolig och man har knappt orkat göra något. Hundarna har badat både i hav och sjö, självklart fick Natus även denna sommar våteksem. Blev tvungen att ta penecillin för att få bort det. Jez...

Av anne-lie - 27 juni 2010 21:35

  Midsommaraftonen firade vi tillsammans med Andrietta, Tomas och barnen. Jezzie och Natus följde med. Natus kom till paradiset, men han fick  inte träffa 2 av dom 3 vackra rottistikarna. Herta löpta och Fia är dräktig. Men söta Selma som snart fyl...

Av anne-lie - 17 juni 2010 14:52

  I går kväll åkte vi äntligen till klubben för lite träning med Natus. En massa glada rottisar på planen, härligt med sällskap. Jag fotade så det blir mest bilder i dagens blogg..        Husse och Natus       Ja vad säger man om denn...

Ovido - Quiz & Flashcards