ROTTISAR

Direktlänk till inlägg 27 juni 2009

Ja må han leva... Natus 2 år !!

Av anne-lie - 27 juni 2009 21:37


För två år sedan var jag nere i Bålsta och fick se valpningen när Natus kom ut. Vi skulle ha en tik var det tänkt men det blev bara en tik och hon skulle stanna hos uppfödaren. Jag sa till Ellen, våran uppfödare, att om vi skulle ha haft en hane skulle det bli denna lilla kille. Jag stod med en liten svart sak i händerna och torkade honom men en mjuk handduk och det sa "klick" !! På något underligt vis kom han till oss 14 veckor senare. Ödets väg kan man nog säga. Vi är så nöjda med honom och Jezzie diggar honom till 100%..


Idag firade vi alltså denna prins Natus, mattes lilla pojke börjar bli stor.


Det blev en väldigt varm födelsedag men vi firade ute med tårta och paket. Aston kom med två fina paket och vovvarna smaskade tårta tillsammans.

 


Vi hade poolen laddad med svalkande vatten åt hundarna och det var till Jezzies stora glädje som alltid vill vara där det finns vatten...

 Lattjo lajban, tycker Jezzie !!! mera vatten husse, mera..


Senare på kvällen satt vi ute och åt grillat, rätt som det var så sprang både Jezzie och Natus rakt upp i våran stora slänt, där kom visst en svart katt.. tjohooo så roligt tyckte våra hundar, helst Natus som sprang iväg som bara den och katten sprang också som bara den.. det bara prasslade i gräset och man såg typ ett svart streck dra förbi. Katten försökte smita ut bakom vårat garage men där sitter ett kompostgaller så tji fick den, katten gjorde en tvärvändning och hundarna gjorde detsamma.. vi skrek åt hundarna att stanna men inte hörde dom oss nu när dom hade så roligt.. vilket kalas matte !!! katt jagis.. jippie !!

katten sprang upp i slänten igen och nu stannade Jezzie men Natus fortsatte efter katten som försökte hoppa över vårat staket men kom bara halvvägs för Natus fick tydligen tag på katten och det tyckte inte katten om , vi hörde ett riktigt gnäll från Natus och därefter hörde vi katten skrika och fräsa som bara den.. Natus bestämde sig för att det var inte roligt att leka katt jagis längre och kom ner till oss istället. Hasse gick upp till slänten för att kolla hur det gick med katten som fortfarande var kvar på våran sida om staketet men Hasse vände om när han hörde katten väsa ordentligt i gräset.. fy så katter kan låta. Vi får hoppas att det gick bra och det gjorde det troligen för Natus har inte kunnat gjort illa honom det var nog katten som gav Natus en känga.. problemet var nog att katten upptäckte att han inte kom från våran tomt men har han hittat hit får han hitta hem också. Han får skylla sig själv som kommer in på våran tomt där det finns två leksugna rottisar. Håll katterna hemma istället för att låta dom gå till grannarna, tänk om mina hundar skulle få springa lös hur som helst och gå till grannarna när dom ville vilket liv det skulle bli..!! men det är väl skillnad på katt och hund förstås.


Nu ska vi ut och vattna alla blommor...

Ha en trevlig helg / Anne-Lie


 
 
AnnCatrin

AnnCatrin

28 juni 2009 12:01

hallå!
som kattmänniska kan jag inte låta bli att tycka synd om katten. den hade nog inte räknat med 2 hundar i full galopp och blev naturligtvis otroligt stressad.
troligen så fick Natus tag i den eftersom den skrek.
En hundkäft knäcker lätt en kattryggrad även om uppsåtet bara är lek, visst kan det vara besvärande med okastrerade kringstrykande katter, men dom som bor runt om här är nog kastrerade och dom håller råttor och möss i schack, dom finns det gott om i den gigantiska komposten vid bäcken.
Men just den här katten lär inte frivillgt gå in på er gård igen ;0)
det blev ett litet försvarstal till kattens fördel men den hamnade i ett underläge och försökte förtvivlat ta sig därifrån utan att lyckas.
Aston skulle oxå sätta iväg i full galopp efter en katt bara han fick chansen, vi har ju Svante som stryker på utsidan och ibland även på insidan men han har full koll på att det bor en hund här och håller sig undan tror jag.
Det var ju olyckligt att ni inte har så stora hål i staketet som vi har för då har katten kunnat kommit undan lite snabbare.
kramen AC

http://anncatrin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Katharina

29 juni 2009 20:39

Hej!!
Fina bilder på fina vovvarna. Två år tycker inte du också att tiden går förfort ibland??
Jo men vist ja skulle vi åka den 3/7 då? Inte så jätte tidigt lite sovmorgon vill jag nog ha. Efter min första jobbar vecka.
Kram på er!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anne-lie - 20 december 2010 21:15

  Tog en promenad med Natus i eftermiddag men jag tog visst fel, jag hade Nalle Puh med mej, Natus måste ha stannat hemma   . Natus lyssnar alltid så bra när man har honom lös ute men idag så hade han fluff i båda öronen !! Anledningen var nog att ...

Av anne-lie - 9 oktober 2010 22:54

  Har glömt att skriva att jag har en ny blogg nu som heter   http://www.annerotts.bloggplatsen.se   där kommer jag i fortsättningen blogga vidare om våra underbara rottisar och om familjen. Välkommen ... ...

Av anne-lie - 27 juli 2010 14:39

  Har varit dålig på att blogga i sommar. Värmen har varit otrolig och man har knappt orkat göra något. Hundarna har badat både i hav och sjö, självklart fick Natus även denna sommar våteksem. Blev tvungen att ta penecillin för att få bort det. Jez...

Av anne-lie - 27 juni 2010 21:35

  Midsommaraftonen firade vi tillsammans med Andrietta, Tomas och barnen. Jezzie och Natus följde med. Natus kom till paradiset, men han fick  inte träffa 2 av dom 3 vackra rottistikarna. Herta löpta och Fia är dräktig. Men söta Selma som snart fyl...

Av anne-lie - 17 juni 2010 14:52

  I går kväll åkte vi äntligen till klubben för lite träning med Natus. En massa glada rottisar på planen, härligt med sällskap. Jag fotade så det blir mest bilder i dagens blogg..        Husse och Natus       Ja vad säger man om denn...

Ovido - Quiz & Flashcards