ROTTISAR

Alla inlägg under april 2009

Av anne-lie - 18 april 2009 17:18


Vilken underbar dag det har varit.. solen har värmt skönt men det var kallt i luften.. men huvudsaken att solen ville titta fram.

Natus, Jezzie och jag var ute på altanen en stund och myste i solen. Vovvarna låg på biamadrasser och jag låg i solstolen med en filt runt mej..åh..så vi njöt !!  nosarna gick mest hela tiden på Jezzie och Natus, mycket dofter som cirklar omkring i vårluften.. Natus stod och kollade våra ägor.. och fick syn på skator som sprang omkring och letade pinnar för att bygga bon, dom ser så roliga ut där dom springer runt på sina småa ben och jobbar och drar i alla pinnar i hopp om att få loss någon, det prasslar ganska bra när dom håller på så Natus och Jezzie hade underhållning en bra stund..

Här spanar han på skator..

Man kan inte precis prata om bra vinklar bak när han står så där rätt upp och ner.. när han får lite mer tyngd på rumpan så kommer vinklarna tillbaka,,,, hoppas jag ..


Natus blev rätt trött där i värmen på altanen och gäspade stort..


mysigt i vårsolen..... men han var säkert trött efter gårdagens lång promenad med våran andra grannfru Anette.. Hon ville låna Natus i går kväll på kvarterets kvällsvandring.. vi har vandringar genom skolan för att kolla att våra ungdomar sköter sig. Anette ville känna sig trygg i kvällsmörkret och ville då låna våran prins, hon har en Cairn terrier själv men tyckte nog att Natus ingav mera respekt..  han hade skött sig galant och det är bra att han kan gå med andra än oss också..


Nu ska jag fixa käk, snart kommer familjen hem från barnens simträningar.

Ha en bra lördag / Anne-Lie












Av anne-lie - 17 april 2009 12:34


Nu har jag gjort som min grannfru brukar göra, köpa färska grisknorrar och torka dom i ugnen .. Jezzie och Natus älskar dom hemma gjorda knorrarna..

Ni ska tro att jag hade två klistrade frimärken efter mina ben när jag la upp knorrarna på plåtarna.. mmm.. matte det luktar så smaskigt !!!  

Jezzie önskade nog att hon var lika hög som Natus.. då hade man nog nått en knorr !!!

In i ugnen över natten och det luktade riktigt gott, som julskinka i ugnen..

När vi skulle gå och lägga oss för natten så hade Jezzie ingen lust att sova i sovrummet där hon alltid brukar sova, nä, hon skulle sova nedanför ugnen på köksgolvet !!  det säger väl allt om Jezzies matintresse.!!

Natus var vaken extra tidigt i morse, låg och gnydde och hade sig, min första tanke var att han var bajsis eller mådde illa men när jag öppnade sovrumsdörren så sprang han direkt till ugnen..!!!  matte matte.. !!! är dom färdiga nu?? !! där satt två storögda rottisar och bara glodde på ugnen, den lilla svarta saken längst fram på deras huvuden gick fram och tillbaka..nos nos.. luktar himelskt gott !! tyvärr så fick dom vänta ett tag till, det var så stora knorrar så dom tog lite extra tid på sig att bli klara. Sedan ska dom frysas in och serveras kalla, då är dom som bäst..


Under tden dom låg i ugnen så tog jag hand om disken och hundarna var ute i solen på baksidan av tomten, helt plötsligt ringde det på dörren och där stod två barn som undrade om det var våra två hundar som sprang lös ute i granngårdarna ??  VA!!! nä dom kan inte ta sig från våran gård var min första tanke sedan kom jag ihåg att förra våren så öppnades ena staketgrinden av sig själv med hjälp av tjälen som rörde på sig i backen och mycket riktigt grinden stod öppen och inga rottisar hemma..!!!

I skorna raffsade åt mig två koppel och sprang iväg, Jennifer sprang före mej med barnen som hade ringt på och dom visade vart dom sist hade sett rymlingarna. Jag såg på avstånd en drös ungar som sprang runt runt ett hus och förstod att DÄR var mina rymlingar. Jennifer hade fått tag på båda två men när Jezzie hade sett att Jennifer kom så hade hon fått extra bråttom åt motsatt håll och Natus hade hängt på, han som brukar lyssna på Jennifer brydde sig inte ett dugg om henne han var livrädd för att få straff för det syndes på hans kroppsspråk att han visste att han hade gjort något fel, Jezzie däremot vet att hon gör fel men har så stort självego så hon bryr sig inte, hon springer inte för att hon är rädd för straffet hon springer för att det roliga inte ska ta slut.. åhhhh.. tänk att man kan älska denna envisa dam så otroligt mycket !!!

Jennifer höll båda två i svansen tills jag kom med koppel och halsband.. oj oj oj så ynklig en stor rottis hane kan se ut.. men Jezzie hon bara stod där och mer eller mindre suckade för att det roliga var slut.. tror ni att man bli less när hon får denna attityd ?? !! kanske ett fall för Cesar Milan ??  På väg hem gick dom i alla fall väldigt lydigt fot men när vi skulle gå in då ville inte Natus kliva in, han visste vad som väntade... raka vägen in i sovrummet in i biabädden och bli instängd utan gos och kel...  det är straff nog för prins Natus, att inte få pussas och gosas det är väldigt jobbigt för honom. Jezzie fick lägga sig i underläge för matte och där stod jag en lång stund och bara stirrade på henne och visade mina tänder.. hundspråket tar bra på henne. Där ligger mina två rymlingar nu och det luktar goda grisknorrar i hela huset.. undra om dom tror att dom ska få några idag ??  GLÖM !! säger bara jag GLÖM..


Anne-Lie


Av anne-lie - 16 april 2009 16:26


Såg i morse att det hade kommit lite snö inatt...!! känndes onödigt, eller hur? vart är vårsolen då ?  värme och sol vill vi ha nu.


I går kom ju min hemsida igång igen, äntligen kan man ju säga men innan jag gick och la mej i natt så kollade jag på gubbens dator hur hemsidan såg ut där och det skulle jag inte ha gjort för nattsömnen blev inte bra.. anledningen var att det såg ut som jag hade varit på fyllan när jag gjorde sidan, att detta med webbläsare ska ställa till det så !! jag kan inte gör bättre så vad gör man då ?? ingen lärare har man , jag och grannfrun har försökt knappa oss fram och få till våra hemsidor så gott vi kan..  ser ni något konstigt på era datorer, jag menar om min hemsida ser galen ut så hör av er till mig.


Husse kom hem ganska sent igår eftersom han var ute på krogen med en kollega. Natus passade då på att vara kung för en stund.. han hoppade upp i sängen på husses plats och myste med Jennifer som hade fått lov att sova i våran säng.. det syns hur mysigt dom hade...

 Kungen borta då blir prinsen kung !!!!




 

Kärlek kallas detta... så mysigt dom har !! Natus är verkligen en go kille som älskar beröring..


I dag har Natus simmat igen och han älskar att åka dit blir alldeles galen när man säger att han ska åka och simma..

Han har haltat på höger fram sedan han jagade katten så jag hoppas att det bara är en streckning, man är ju livrädd att det ska vara något annat man har ju tråkiga erfarenheter av haltningar på rottisar.. Han får simma lugnt nu, bara lite smidig simning. Kan vara bra att han få röra sig i vattnen istället för att promenera nu i några dagar.


Nu ska jag och Jezzie ut och ta en promenad men det känns så tråkigt ute, SOLEN var är du ?


Anne-Lie


Av anne-lie - 15 april 2009 22:05

  

I dag var det dax för Jezzie att gå i water walken så husse, matte, Natus och Jezzie åkte ner till Hudiksvall.

Jezzie vägdes först och hon hade gått ner 0,6 kg sedan förra gången !! jättebra att det går åt rätt håll. Hon fick öka tiden i water walken till 8 minuter 3 gånger. Hon är jätteduktig och ger bort många pussar till tjejen på rehaben.. Jezzie träffade Jambo och även Jilla en snabbis. Dom var också där för samma sak.


Natus ska simma i morgon hos Kerstin på Biceps, han simmade även i går och husse fotade under vattnet.




Natus har kramats mycket med Jennifer idag, våran lilla myspropp. Att gosa det är det bästa han vet..


I kväll kom en underbar grannfru hem till mej och hjälpte mej med att få ut min nya hemsida i etern.. som det har strulat.. men tack vare denna kloka kvinna så är äntligen sidan ute. Nu är det bara att se hur den visar sig i olika webbläsare.. säkert kommer det nederlag, har ju inte flytit på smärtfritt med denna hemsida !!!  Men tack AC !!!


Nu ska jag ta en sund framför tv:n  och låta datorn vara en liten stund.. / Anne-Lie


Av anne-lie - 13 april 2009 16:34


En promenad till skogen var det tänkt att husse matte och vovvarna skulle ta, först tog vi och borstade hundarna igen och inte kunde man tro att man borstade dom igår..dom måste förvandlas till nakenhundar som dom fäller hår.


När vi gick till skogen så släppte husse lös Natus och han sprang iväg och busade på men hade full koll på vart vi var. Jag tänkte att det är bra synd om Jezzie som inte får springa lös, varför tänkte jag så!!!  varför släppte jag lös denna envisa dam som sticker om hon har lust!!??  hon har blivit omöjlig att ha lös nu på äldre dar... men snälla matte tror förstås att Jezzie stannar kvar denna gång.. sagt och gjort. släppte lös damen och vad tror ni händer, japp ! precis,en raket i baken på damen och sedan var hon borta.. husse stod där och log !!  ja din hund lyder inte men det gör min..  okej stå där och må då !! tänkte jag, jag ska nog hitta Jezzie igen.. upp i snöhögen för att komma in till skogen, sjunk ner med benen i den blöta skitiga snön, tröttsamt att ta sig fram i djup tösnö men jag skulle ha tag på rymlingen innan jag tappade henne ur siktet, självklart springer hon upp till ett villa område,springer över typ 10 tomter och bara kutar när hon ser att matte är henne på spåret.. jag ropade med en snäll röst för att inte skrämma iväg henne men det brydde sig inte hon om..  Jezzie först och efter kommer en blöt, trött och förbannad matte.. hann inte ikapp henne där i villaområdet, sedan sticker hon ner i skogen igen och där tappar jag henne..lyssnar efter hennes halsband som låter eftersom det är av metall och hon har en ID bricka på den som skramlar..  hör henne långt borta men hon kommer inte när jag ropar efter henne.. så typsikt denna envisa tjuriga dam, hon kommer hem när hon har haft roligt nog men jag vill inte att hon ska springa lös ute själv, många farliga olyckor kan hända och sedan kan det lätt bli rubriker när en lös rottis kommer springade utan ägare..

Jag går igenom en geggig och blöt skog men ingen Jezzie tillslut hör jag från andra sidan vägen ett bekant halsbandsljud och där kommer en trött och flåsande Jezzie, jag satt mej ner och ropade snällt på henne så att hon kommer fram till mej och kopplad henne på direkten.

Sa inte ett ord till henne på hela vägen hem och hon fick gå fot. Torkade av henne och lät henne dricka vatten och direkt in i biabädden sedan...  det tar bäst att inte prata med henne... det tar hårdast. Men det roliga var att husse som skröt så stort om sin hunds underbara lydnad fick också skrika sig hes på sin hund.. det kom nämligen en svart katt springande framför en lösgående Natus och vem kan motstå den inbjudan !!!  Men jag får nog hålla med om att Natus lyssnar mycket bättre än vad Jezzie gör för Natus kom på husses tredje inkallning, han avbröt sin kattjakt och kom till sin husse, det var ju bra det så vi slapp ha två rymlingar samma dag..


Nu ska laxen in i ugnen/ Anne-Lie


Av anne-lie - 12 april 2009 20:10


Idag har vi skyfflat hundbajs på baksidan av tomten..

Spade och skottkärra behövdes och ändå ligger det högar kvar under snön som inte har töat än.. nu tänker ni kanske, går ni aldrig på promenad med era hundar ??  jopp, det gör vi men Natus är en herre som skiter många gånger per dag och helst hemma...  kanske som många människor som bara kan skita på sina egna toaletter..!!!  Nog med skitsnack..


Idag har vi varit på en långpromenad med båda vovvarna och kameran fick följa med.. 

Leriga och smutsiga var vi alla när vi kom hem, hundarna fick en snabb dusch, sedan tog jag och borstade Jezzie för hon fäller enormt med päls nu, det blev en stor svart mjuk hög åt fåglarna att hämta till sina bon..


Hemsidan är klar nu väntar jag bara på att mitt gamla webbhotell ska få fingrarna ur a....t och ge ut koden så att jag kan flytta till det nya webbhotellet... Sedan är det BARA att publicera hemsidan, att det ska ske utan problem tror jag inte alls på, det har strulat från början så varför skulle det gå bra nu ??  men skam den som ger sig, Samantha tycker nog att hon har en tråkig mamma som sitter vid datorn hela tiden..


Påsken snart slut, inte för att vi firar på något speciellt sätt, man märker bara att gubben är hemma mer än en lördag och söndag och att ungarna har påsklov, annars är allt som vanligt förutom barnens påskägg då som ligger överallt och frestas..


Nu ska jag ta disken / Kram Anne-Lie


Av anne-lie - 11 april 2009 00:34


Tro inte att jag har slutat med blogg och hemsida.. jag har fullt upp med att göra klart den nya hemsidan och få webbhotellet att fungera.. Inte lätt detta, allt bara strular så snart blir jag galen och hårlös....


Men det blir så frustrerande när man inte får till det som man vill ha det, det bara strular hela tiden och det största problemet är väl att  man inte har någon kunskap om frontpage + att erfarenheten av photoshop inte räcker till för dom saker som jag vill kunna fixa till hemsidan..


Hundarna mår i alla fall bra, Natus har börjat simma igen på Biceps och Jezzie fortsätter med water walkern i Hudiksvall. Kerstin på Biceps tyckte att Natus hade breddat sig över nacken och "skuldrorna" det var roligt att höra, vi har väntat på att det ska börja hända saker inom det området.. men man märker inte sånt själv när man ser han varje dag, det liksom växer fram sakta...


Påskgodis har dom fått av Astons matte AC, hemma gjorda grisknorrar... oj oj så dom älskar dom !!  Jezzie gluffsar i sig sin knorr på några sekunder och sedan står hon och sucktar efter Natus knorr, han äter sin sakta , nästan som han vill fresta Jezzie..


Själv har jag syndat några få godisar, påsken är tillåten med lite fusk..


I morgon är det dax för kloklippning och öronrens igen...

Våren är här men fy så skitiga hundar man får med sig in när man har varit ute på promenad, grus, lera och blöta hundar. All hundskit som ligger ute på gatorna är så äckligt. hundarna kliver i skiten och själv känns det som man har skit under skorna. Det är otroligt mycket oupplockad hundskit efter vägarna. På några meter ligger det minst 2 högar..blä !!  fattar inte varför dom inte tar upp efter sina hundar. Själv köper vi bajspåsar stup i kvarten, det går några om dagen för två hundar. Nu när det är svårt att gå i skogen så måste man nästan gå efter vägarna och där ska man plocka upp efter sin hund !!!


Glasbitar är också något som ligger på gatorna, blir så förbannad på dom som slänger och krossar flaskor ute, fattar dom inte vilka skador det kan ställa till med ??!!

Nu när man tar en promenad så är det som att gå slalom mellan hundskit och glasbitar, inte trevligt alls..


Nä nu är det färdigt bloggat, klockan är snart 1 på natten så god natt och fortsatt glad påsk.. / Anne-Lie


Ovido - Quiz & Flashcards