ROTTISAR

Alla inlägg den 28 februari 2010

Av anne-lie - 28 februari 2010 13:55

Vi hade bäddat i soffan både Hasse och jag, vi skulle turas om med att gå ut med Jezzie om hon behövde det. Vi hade förberett med skor kläder och koppel så att allt skulle gå snabbt, inge bajs på golvet tack !! vattnet var avstängt hela kvällen och natten pga en enorm vattenläcka i området. Inget vatten då är det svårt att städa upp olyckor.. Hon låg nerbäddad i sin biabädd alldeles brevid mej. Vi hade satt upp kompostgaller runt biabädden så att hon inte skulle kliva upp och gå i onödan + att vi kunde hålla Natus borta från henne. Vi fick som råd efter operationen att hon skulle ligga i bur men hon är inte van att vara i bur och jag känner att hon är för sjuk för att börja vara helt instängd. Hon har den största biabädden så hon har stor plats att sova på så hon har det riktigt bra.

Sista gången hon gick ut och bajsade blod var vid midnatt och då sprutade det rakt ur henne, det ser väldigt otäckt ut. Medecinerna tar hon utan problem, det är tre olika sorter som ska hjälpa magen att läka ihop.

Vi somnade ganska snabbt, jag trodde inte jag skulle kunna sova pga min oro för henne men jag ver helt slut efter dom sista dagarnas kaos. Hasse somnade så fort han landade på kudden.. som vanligt !

Vaknade några gånger varje timme för att kolla till Jezzie och hon sov lugnt och skönt. Hon bajsade inte föränn klockan 10.. jippie !! men det var blod nu också men nu är det mycket längre mellan gångerna.


Hon verkar vara piggare både i blicken och i kroppen, så skönt att börja se den Jezzie som brukar vara glad , hon hade till och med rullat sig i snön när Hasse var ute med henne. Hon fick nyss tre fiskbullar skurna i väldigt små bitar, första måltiden på flera dagar och hon visade att hon har fått tillbaka aptiten men vi måste ta det väldigt lugnt med maten små portioner men flera gånger per dag. Hoppas nu att hon får behålla maten.


Natus har varit så konstig i flera dagar, flåsig pipig och han kan inte slappna av. Jag håller på att bli galen på honom. Han ska hela tiden fram till Jezzie och står där framför kompostgallret och piper. I går fick vi åka hem med Katharina och en löpande Jazza och då blev han helt dökär i Jazza såklart, hon doftade såååå gott, men han har forsatt att betee sig så även här hemma och nu har vi kommit på vad det är !! Jezzie luktar blod !!!! hon har ju släppt ur sig en massa blod där bak och han vet nog inte skillnad mellan löp och det Jezzie har råkat ut för. Vi förstod detta när Jezzie klev upp en stund från sin biabädd då kom Natus som ett skott och försökte jucka på henne. Det brukar han inte göra på Jezzie. Stackarn här går han och tror att Jezzie löper.. lilla gubben. Jag tror även att det är någon löptik i området eftersom han har visat tydliga tecken på det, kanske därför han så lätt tror att Jezzie också löper.


Nu ligger Jezzie och sover och jag ska också vila en stund i soffan framför TV:n


Ha en bra söndag/Anne-Lie

Ovido - Quiz & Flashcards