ROTTISAR

Direktlänk till inlägg 28 november 2009

HUDIKSVALL ....

Av anne-lie - 28 november 2009 23:49


Får börja om med bloggen, allt försvann..åhhhh.jobbigt !


I morse åkte hela familjen även Sandra, Jonas och Loke var med,  tlll Hudiksvall till utställningen som vi skulle ställa våra voffar på.


Jag börjar att skriva om när Samantha skulle ställa Natus på barn med hund , det började inte så bra för när Samantha skulle gå in i ringen visar domaren med hela sitt kroppsspråk att hon inte gillade rottisar :-(  Hon går direkt fram till Samantha och säger åt henne att gå längst ner och hålla stort avstånd till dom andra hundarna för hon ville inte ha hundslagsmål ??!!  VA !! säger man så till en stolt 8 åring som står med sin lydiga och supersnälla hund ?   Hela tiden var hon på Samantha och pekade hit och dit, stackarn hon visste inte riktigt vad hon skulle göra till slut. Hon kände att domaren inte tyckte om henne och Natus..

Nu har Samantha en väldigt bra hand om våra hundar, hon kör mycket lydnad med Natus så han är van att lyssna på henne, dessutom är han världens goaste och lugnaste vovven. Hasse stod hela tiden alldeles i närheten av ringen för att hjälpa till om det skulle behövas. Varför gör en dommare på detta sätt ?? snacka om att vara rasist. Natus och Samantha skötte sig till 100% så där fick den domaren, så det så... :-)


    


Här står Samantha precis när hon kom in i ringen, sedan blev hon förflyttad med lååååångt avstånd till andra hundar..




Jennifer ställde stora syster Sandras amstaff Loke och dom gjorde ett kanonjobb, ett perfekt team. Jennifer visste precis hur man skulle göra.

  



Sandra ställde Loke själv för första gången och det gick ju hur bra som helst, hela vägen till BIS men där blev dom oplacerade.. GRATTIS !!!

  


Vi var i ett kallt ridhus så Loke blev lite frusen och blev nerbäddad i en filt i moffas knä.. mysigt värre hade dom  :-)

  



Aston och hans gäng var också där, Aston blev BIM, grattis killen !!

  



Hur det gick för Natus ??  ja det blev en slät etta pga "hakpåse" annars fick han ett fint  utlåtande. Tycker kanske att det var lite hårt av domaren för ingen i Natus klass gick vidare. En hane i samma klass var en riktig otrevlig elak hund, gjorde flera utfall mot Natus men fick trots det vara kvar i ringen. Att inte folk vet hur dom ska hantera sina aggressiva hundar, domaren borde ha tagit ut den så inte någon har kunnat blivit skadad. Nu gick det ändå bra men det är en olustig känsla att stå och se på när en elak hund går till attack .. Där har dommaren kunnat vara mera sträng, istället för hakpåse..hii


Nu till det roliga, vi ställde Jezzie för första gången och hon slutade som  HP 2 btkl.. min underbara glada prinsessa gjorde debut i ringen nästan 6 år gammal och det gick så bra. Jezzie föddes med ett litet överbett och vi fick veta att det kunde växa bort men sedan har vi inte brytt oss om det eftersom det har varit så mycket annat elände med hennes hälsa. Men nu har flera stycken tyckt att hennes bett har sett bra ut så vi tänkte testa att ställa henne. Sagt och gjort, så blev det och hon åkte hem med en fin rosett och superfin kritik.

Domaren frågade hur gammal hon var för hon blev så förvånad över Jezzies glada och busiga sätt. Ja ni kan tro att jag var nervös över hur hon skulle uppföra sig inne i både lokalen och i ringen, hon har ju aldrig varit  på en utställnig och så överglad och social denna tjej är så kan det bli för mycket men Jezzie fixade detta galant. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag såg hur lycklig och glad Jezzie var. Hon verkligen älskade det. Det var lite problem att få henne springa snyggt eftersom glädjeskutten kom lite då och då men det gjorde inget för mej, huvudsaken att Jezzie hade roligt och det hade hon verkligen. Vi kommer nog inte att ställa henne flera gånger, kanske, vi har inte besämmt oss än, Eftersom hon har lite problem med att springa snyggt och hon är ju så pass gammal att det går nog inte att träna in det heller, jo kanske om vi verkligen satsar hårt på det men det är meningen att detta ska vara en kul grej. Hon får absolut följa med när vi ska ställa Natus.. men kanske någon gång igen, vad vet man..


Sist på uttlåtandet stod det " glad och lycklig hund"

  

Här springer Jezzie snyggt med en stolt husse.. mina snyggingar och älsklingar.


När vi kom hem så slocknade vovvarna direkt och vi somnade en stund också innan middagen. Nu orkar jag inte blogga mera. jo visst ja, Jonas fyllde år och vi gav honom en jättebra present.. eller hur Jonas ??


Trevlig första advent / Anne-Lie



 
 
AnnCatrin

AnnCatrin

29 november 2009 20:15

hallå!
det var ju tråkigt att ni att ni inte blev nöjda med dagen, en av anledningarna till att jag ställde Aston var just för att det var denna domare, hon är trevlig, kunnig, tar sig tid och ger alla en muntlig kommentar.
......och alla vet ju inte vilken go kille Natus är...en väldigt stor rottishane i händerna på en väldigt liten tjej kan nog ge dom flesta stora darren ;0)
kramen AC

http://anncatrin.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anne-lie - 20 december 2010 21:15

  Tog en promenad med Natus i eftermiddag men jag tog visst fel, jag hade Nalle Puh med mej, Natus måste ha stannat hemma   . Natus lyssnar alltid så bra när man har honom lös ute men idag så hade han fluff i båda öronen !! Anledningen var nog att ...

Av anne-lie - 9 oktober 2010 22:54

  Har glömt att skriva att jag har en ny blogg nu som heter   http://www.annerotts.bloggplatsen.se   där kommer jag i fortsättningen blogga vidare om våra underbara rottisar och om familjen. Välkommen ... ...

Av anne-lie - 27 juli 2010 14:39

  Har varit dålig på att blogga i sommar. Värmen har varit otrolig och man har knappt orkat göra något. Hundarna har badat både i hav och sjö, självklart fick Natus även denna sommar våteksem. Blev tvungen att ta penecillin för att få bort det. Jez...

Av anne-lie - 27 juni 2010 21:35

  Midsommaraftonen firade vi tillsammans med Andrietta, Tomas och barnen. Jezzie och Natus följde med. Natus kom till paradiset, men han fick  inte träffa 2 av dom 3 vackra rottistikarna. Herta löpta och Fia är dräktig. Men söta Selma som snart fyl...

Av anne-lie - 17 juni 2010 14:52

  I går kväll åkte vi äntligen till klubben för lite träning med Natus. En massa glada rottisar på planen, härligt med sällskap. Jag fotade så det blir mest bilder i dagens blogg..        Husse och Natus       Ja vad säger man om denn...

Ovido - Quiz & Flashcards